Kinderen en zon: zonnebrand of uv-kleding?

Michal Oppenheimer, 1 mei 2015Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Ben je voor smeren of voor uv-kleding? En wat zijn jouw overwegingen?

8 reacties op “Kinderen en zon: zonnebrand of uv-kleding?”

 1. gerard schreef:

  Wat in het artikel niet wordt genoemd is de mogelijkheid je kleren in UVwash te wassen. Al je kleren worden dan UVwerend. Ook die lekker dunne zomer Tshirtjes. Het wordt vooral gebruikt door mensen met een medische noodzaak om zich te beschermen maar het is gezien de prijs voor iedereen een aanrader.

 2. […] rompertje in de bak van de kinderwagen of op een kleedje. Natuurlijk smeren we hem elke dag in met zonnebrandcrème, ook al ligt hij het grootste deel van de tijd in de schaduw. Hij wil wel wat vaker drinken […]

 3. Marcel schreef:

  Gerard binnenkort moet ik (helaas) naar een zoenintensief land.
  Heb jij zelf ervaring met UV wash? Als ie echt werkt hoef ik minder uv kleding te kopen. Ik heb een lichte vorm van zonneallergie.

 4. Gerard schreef:

  Hi Michal en Marcel (neem aan dat je een zon intensief land bedoeld. Hoewel een zoenintensief land wel interessant klinkt 🙂
  Gelukkig heb ik zelf geen zonneallergie (of erger) maar ik ken persoonlijk mensen die direct uitslag krijgen als ze buiten geen UV-werende kleding aan hebben. Die gebruiken UV-wash en ervaren direct dat kleren die hierin zijn gewassen net zo goed werken als hun dure UV-werende kleren. Heb even gezocht maar je kunt het krijgen bij
  you-uv.com. Daar staat ook een hele uitleg wat het is en wat het doet.

 5. Natusha N. schreef:

  Uit ervaring kan ik zeggen dat de uv werende kleding echt goed is om kinderen te beschermen tegen de zon. Mijn kleinkinderen moeten die soort kleding aandoen wanneer zij in de zon spelen, anders krijgen zij meteen uitslag. Over de UV wash lees ik nu pas. Waar kan ik meer informatie halen daarover?

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Dank voor de tip Natusha! Mijn kinderen dragen geen uv-werende kleding, maar ik kan me voorstellen dat dat voor kinderen die overgevoelig zijn voor zon (of zonnebrandcrème) een uitkomst is. Met de uv-wash heb ik geen ervaring, maar je kunt er meer informatie over vinden op: http://www.you-uv.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *