Wandelen door de ENCI-groeve in Maastricht

Michal Oppenheimer, 4 mei 2017Reageer

6 reacties op “Wandelen door de ENCI-groeve in Maastricht”

 1. Gaby schreef:

  Jaaaa leuk om te lezen! Ik ben vroeger zo vaak daar geweest. Maar nooit in de groeve.

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Snel een keertje gaan kijken dan Gaby. In ieder geval voor in 2018 de fabriek stopgezet wordt. Ik vond die werkende fabriek op de achtergrond – met bijbehorende geluiden – echt iets toevoegen aan de beleving 😉

 2. Ilona schreef:

  De route is tot 1 mei 2018 gesloten, jammer maar we hebben een andere route gelopen en gaan zeker nog een keer terug. Echt een super omgeving om te wandelen

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Hi Ilona, bedankt voor je berichtje. Welk deel van de route bedoel je? Door de groeve zelf? Vreemd. Daar kan ik helemaal niets over vinden… Als je dat stuk nu niet kon doen, dan moet je zeker nog eens terug. Ik vond het heel bijzonder.

 3. Marjan schreef:

  Het deel door de groeve is op dit moment nog gesloten, je kunt de groeve alleen in via de trap, en die trap moet je dan ook weer op. De groeve doorsteken kan nog een paar weken niet omdat de ENCI bezig is met afgraven dicht bij de fabriek. Wil je nu de gele route doen, dan zul je een omweg moeten maken via de Maasboulevard.

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Bedankt voor je bericht Marjan. Ik was er eerder al op gewezen, maar kon de informatie toen niet vinden op internet. Nu wel. Ik heb het aangepast in mijn blog. Hopelijk is de groeve snel weer open. Het blijft toch juist een bijzondere ervaring om er doorheen te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *