Over verdronken dorpen, zeemeerminnen en de Plompe toren van Koudekerke

Michal Oppenheimer, 29 januari 2018Reageer

10 reacties op “Over verdronken dorpen, zeemeerminnen en de Plompe toren van Koudekerke”

 1. Sarah schreef:

  Zo boeiend! Ik was al gek op Zeeland(veel mooier dan onze Belgische kust), maar dit deel en deze historie kende ik niet.

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Ik ga deze meivakantie naar de Belgische kust, dus ik ben benieuwd. Nu kan ik nog niet vergelijken. Ik vond het verhaal van de verdronken dorpen heel interessant. Kent jullie kust ook plekken met zulke verhalen?

 2. Aniek schreef:

  Fijn om zo wat meer over de dorpen en de omgeving te leren. Leuk ook, met die panelen waardoor je de dorpen kan ‘zien’.
  Aniek onlangs geplaatst…TRAVEL VIDEO: Citytrip Girona

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Ja die panelen zijn wel een goede toevoeging. Je staat anders toch maar naar de zee te kijken en denkt ‘oh, daar lag dat dorp dus ergens’. Het maakt het net wat realistischer…

 3. Lotte schreef:

  Ik had nog nooit van Schouwen-Duivenland gehoord, want ik ben enkel nog meer in Zeeland (of hoe noemt het schiereiland waar Middelburg op ligt?!) geweest. Wel een leuke legende van de Plompe toren en e zeemeermin/-man. Spreekt voor alle leeftijden tot de verbeelding. 🙂

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Middelburg ligt op Walcheren. Ook onderdeel van de provincie Zeeland (ten zuiden van Schouwen-Duivenland). Wel een aanrader hoor, die provincie! Tenminste als van ruimte en strand houdt. En als je Middelburg leuk vond. Want er zijn nog meer leuke steden en dorpjes (Zierikzee bijvoorbeeld, of Veere).

 4. Yvonne schreef:

  Wat een fascinerende verhalen! Wist niet dat er verdronken dorpen bestond. Mooie legende ook.

  En die toren, echt een land mark zo in het land.

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Ik wist dat ook niet Yvonne, maar ik hou wel van dat soort legendes. En dat is het leuk dat zo’n toren – die inderdaad moederziel alleen aan de dijk staat – daar een bijzondere rol in speelt.

 5. Martin schreef:

  Oh, ik moet toch ook weer eens naat Zeeland. Ik ging vroeger met mijn ouders op vakantie naar Domburg. Dat was altijd leuk! Dank je voor de inspiratie!
  Martin onlangs geplaatst…Telor kecap, Indonesisch recept voor eieren in ketjapsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *