Nieuwe dingen doen in mijn eentje (stap 1)

Michal Oppenheimer, 8 september 2016Is dit herkenbaar voor iemand; of ben ik de enige die zichzelf af en toe over een drempeltje moet helpen...

7 reacties op “Nieuwe dingen doen in mijn eentje (stap 1)”

 1. Wietske schreef:

  Je bent niet alleen in die gedachten gang het is juist heel herkenbaar ben sinds een jaar alleen komen te staan met mijn zoon 14 jaar maar wat is het elke keer een stap om wat te ondernemen niet iemand waar je op kunt leunen met al je onzekerheid we zijn een paar dagen weg geweest heb het heel moeilijk gevonden alle beslissingen alleen te moeten nemen inderdaad niemand die even zegt dat doen we gewoon niemand waar je even achter kan schuilen. Probeer nu tegen mezelf te zeggen geniet van het leven het duur maar even. succes met je verdere uitdagingen.

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Dank je Wietske. Wat goed van je dat je toch een paar dagen weggeweest bent ook al vond je het lastig. Is het meegevallen? Dat ik er nu alleen voorsta, ervaar ik soms als een voordeel; ik kan doen wat ik wil en hoeft – behalve met de kinderen – niets te overleggen. Maar het is ook een nadeel, want er is niemand die even iets voor me kan doen als ik moeite hebt om over een drempeltje te stappen. Ik realiseer me elke keer heel goed dat er niets gebeurt als ik het niet doe en dan zet ik toch dat extra stapje. Dat heeft ook zijn voordelen, want ik zie nu dat ik veel meer kan dan ik dacht. En dat geldt vast ook voor jou! Veel succes…

 2. Suzanne schreef:

  Mooi dat je dit hebt gedeeld! Lees het nu pas 🙂 Het is goed gegaan!

 3. […] bloggersevent in Nationaal Park De Alde Feanen op het programma. Ik vind het reuze spannend om daar alleen naar toe te gaan. Vrijdag aan het eind van de ochtend rij ik er heen. Het is prachtig weer en ik heb er zin in! Ik […]

 4. ivonne schreef:

  Goed van je om dit soort verhalen te schrijven. Herkenbaar hoor! Het is best iets waar meer mensen mee zitten. Als je samen bent is het makkelijk om een ander naar voren te schuiven als je zelf twijfelt. Ik was na een lange relatie een tijd single voor ik Frank leerde kennen en dat was heel vreemd. Ik probeerde diverse dingen uit. Sommige dingen vond ik prima alleen en bij andere dingen miste ik echt het gezelschap. Voor iedereen is dat gevoel ook weer anders, maar je moet er uiteindelijk toch zelf iets van maken! Ik vond het superleuk je te hebben ontmoet afgelopen blog weekend en ik hoop je een volgende keer meer te spreken!
  ivonne onlangs geplaatst…Stedentrip in november; de leukste bestemmingen.

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Dank voor je reactie Ivonne. Het is fijn om te merken dat ik niet de enige ben die hiermee worstelt (of geworsteld heeft). Dat zal ook wel niet, maar je hoort er zo weinig over. En inderdaad volgende keer dat we elkaar treffen, gaan we eens even praten ;-). Dat lijkt me gezellig! Misschien komende vrijdag bij de Travel Pressentation al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *