Beaufort 2018 – Bijzondere kunstwerken aan de Belgische Kust

Michal Oppenheimer, 12 mei 2018Reageer

15 reacties op “Beaufort 2018 – Bijzondere kunstwerken aan de Belgische Kust”

 1. Annemarie schreef:

  Wat leuk, die openluchttentoonstelling. Wat hebben jullie er – ondanks de afstand tussen de kunstwerken – nog veel gezien. Die foto met tegenlicht van het kunstwerk met de paarden op de golfbreker is prachtig!
  Annemarie onlangs geplaatst…10x doen in Dinant met kinderen

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Dank je. Ja, we hebben flink ons best gedaan en op één na alle kunstwerken gezien die we konden zien. Was leuk hoor. En die foto (met de buurvrouw) was echt een lucky shot (maar inderdaad goed gelukt)…

 2. Eva schreef:

  Toeval bestaat niet! Een paar weken geleden bezochten wij de Triënnale in Brugge en nam ik een folder mee over Beaufort. Waarschijnlijk gaan we eind juni een paar dagen naar de Belgische kust en willen dan zeker deze kunstwerken gaan bekijken. Ik wilde er al heen, maar na het zien van je foto’s helemaal.

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Wat toevallig Eva. De Triënnale in Brugge ken ik niet. Is dat eenzelfde soort expositie? Leuk dat je ook naar de kust gaat om de kunstwerken van Beaufort 2018 te zien. Ik ben benieuwd wat jouw favoriet is…

 3. Leuk zo lekker dicht bij huis, een hoop te doen. Toen ik nog klein was kwam ik met mijn ouders ook vaak in Belgie. Altijd leuke dingen te doen!

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Klopt. Zeker met kinderen is er – naast naar het stand gaan – een heleboel te doen langs de Belgische Kust. Een blog met de dingen die wij deden volgt nog…

 4. Kelly schreef:

  Wat leuk zeg en wat hebben jullie veel gezien. Ik had er nog nooit van gehoord. Vooral die kunstwerken in Bredene vind ik tof. Ga ik onthouden 🙂

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Zeker, en behalve kunstwerken bekijken, hebben we ook nog heel veel andere dingen gedaan. Er is trouwens ook een kunsttriënnale in Brugge momenteel. Wist je dat?

 5. Ann schreef:

  Ik ben ook fan van kunst in de publieke ruimte! Vroeger stond er in Nieuwpoort op de dijk ook een kunstwerk van Jan Fabre :’ In search of Utopia’, een reusachtige bronzen schildpad met ruiter. Prachtig! Het wordt nu gerestaureerd (te veel mensen gingen erop zitten) en zou bij de havengeul worden opgesteld later. Het werk is me steeds bij gebleven.

 6. Jenny schreef:

  Wat een grappig initiatief! Leuk wanneer je een dagje strand wilt combineren met cultuur.

  Hoe lang raad jij aan uit te trekken voor deze route?

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Als je een eigen auto hebt, dan kan je alle kunstwerken in twee dagen wel zien, denk ik. Maar als je nog iets meer van de kust wilt zien (en af en toe op het strand wilt zitten), dan zou ik minimaal vier dagen nemen.

 7. Diana schreef:

  Wat een aparte kunstwerken. Ben er normaal niet zo van maar deze hebben wel mijn aandacht getrokken. Misschien binnenkort die richting is op gaan.
  Diana onlangs geplaatst…Mijn 5 populairste foto’s op Instagram #mei 2018

  • Michal Oppenheimer schreef:

   De Belgische Kust is – nog los van de kunstwerken – een fijne plek om te zijn. Maar die kunstwerken maken een bezoek wel extra leuk, vind ik zelf. Ben benieuwd of je die kant nog opgaat en wat je ervan vindt…

 8. Marcella schreef:

  Wat ontzettend leuk, al die kunstwerken! Je kunt zo een tour maken langs al dat leuks. Ze zijn heel verschillend en daardoor heel verrassend. Ik vind de slak heel tof en de strandhuisjes ook. De rode elementen bij Oostende heb ik jaren geleden ook gezien.
  Marcella onlangs geplaatst…Happylist mei 2018 – Mijn eerste werkmaand & nieuwe reisplannen

  • Michal Oppenheimer schreef:

   Rock strangers is inderdaad uit een eerdere editie van Beaufort. Ik vind het een prachtig kunstwerk, dat ook goed past daar aan het einde van de boulevard in Oostende. Maar ik begrijp dat het voornemen het kunstwerk daar neer te zetten tot verhitte discussies geleid heeft (en dat niet iedereen er blij mee is)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *